Efter at have leget lidt med idéen om at købe noget grej til sous vide, fik jeg den tanke at jeg kunne genbruge noget at mit ølbrygningsudstyr. Vandcirkulation og præcis varmestyring gør sig gældende ved både ølbrygning og sous vide. Jeg har, i modsætning til når jeg brygger øl, valgt at placere ringen til vandcirkulation i bunden af gryden.
Mit setup
27 liter elgryde (købt for 500,- i Lidl)
14W vandpumpe (11 liter/min)
Diverse John Guest fittings fra hjemmebryggeren.dk
10 mm. pexrør
Kuglehane fra Biltema
Liggeunderlag
2 stk. bagageremme
Vakuumpakker
Processen
Jeg har fulgt denne vejledning fra kvalimad.dk. Det er meget enkelt at tilberede en kalvefilet, cuvette eller lignende. Kødet brunes og krydres, hvorefter det vakuumpakkes og tilberedes ved 65 grader i gryden i ca. 8 timer. Herefter er stegen klar til servering.
Total Mega-Fedt! :)